Charcuterie

Houdt u van gezellig borrelen met wat lekkernijen?

Van Leeuwen Vleesch staat bekend om de unieke charcuterieplanken, opgemaakt met vleeschwaren uit eigen slagerij. Daarnaast selecteren we Italiaanse en Spaanse delicatessen van de beste kwaliteit. Wij bieden een zeer breed assortiment. Onze enthousiaste medewerkers adviseren u dan ook graag bij het samenstellen van de charcuterie.

Enkele huisgemaakte specialiteiten

Plaatham

Dit mager stuk vlees van het Livar varken is zo puur van smaak dat we de bovenbil enkel drogen tot het de perfecte rijping heeft bereikt.

Rillettes van Ed

Heel lang gegaard varkensvlees in ganzenvet. Lekker op toast met een beetje grof zeezout! In Frankrijk is dit een dagelijkse kost.

Droge worst

Varianten zoals rozemarijn/knoflook, roquefort, kruidnagel en in de winter ook wild zwijn met rode wijn! In onze eigen droogkelder laten we onze producten langzaam en rustig rijpen zodat de smaakbeleving goed tot zijn recht komt.

Pancetta

Gedroogd varkensbuikspek ingesmeerd met zeezout en grove kruiden. Wij snijden pancetta voor de charcuterie lekker dun zodat het smelt op de tong!

Paté de Campagne

Heerlijk op de boterham, maar ook als voorgerecht. Naast deze basispaté maken wij de varianten cranberry, roquefort, peper en wisselende seizoenspatés.

Enkele Spaanse en Italiaanse delicatessen

Prosciutto di San Daniele DOP

Deze Italiaanse rauwe ham is in tegenstelling tot anderen minder zout, maar vol van smaak! Minimaal een jaar gerijpt. De lekkerste ham voor de combinatie met meloen.

Cecina de León

Spaans gerookt en gedroogd rundvlees, afkomstig uit de achterpoot. Cecina de León heeft een pure, karakteristieke smaak.

Paleta Iberica

Varkensschouder van het Spaanse Iberico varken, bekend om zijn smaak vanwege de rijpe eikels die de varkens eten. Minimaal 2 jaar gerijpt.

U bent van harte welkom in één van onze winkels om nog meer inspiratie op te doen!