Van Leeuwen Vleesch biedt een groot assortiment. Elk filiaal biedt haar eigen unieke assortiment. Bent U op zoek naar iets specifieks? Bel ons dan even op een van de filialen. Ons team staat voor U paraat van 08:00 tot 18:00.

Varkensvlees

Wij zijn Livar specialist. Varkensvlees is veelzijdig; het dier geeft ons alles: van een heerlijk braadstuk tot lekkere karbonaden en spareribs voor de barbecue. En met enige handige conserveringskunst maken we er alle soorten verse en gedroogde worst, patés, terrines, hammen en spek van. U kunt echt elk deel van het dieren eten – behalve de knor natuurlijk.

Rundvlees

Ons assortiment rundvlees bestaat uit het Simmenthal ras. Wij houden onze eigen Simmenthal koeien op de boerderij van Ab Kneppers in de Velserbroek.

 

Wij werken uitsluitend met vrouwelijke runderen. Simmenthal ras is authentiek en dus niet gekruist met andere rassen.

Dry Aged

Dry aging gebeurde vroeger om het vlees een betere smaak te geven en malser te laten worden.

 

Dit gebeurt op een temperatuur van 2°c en een afgestemde luchtvochtigheid. Hierdoor kan je de verschillen van onze rassen proeven.

 

Dry aging wordt bij ons toegepast op ons rundvlees om de volle smaak van het lekkere vlees terug naar de voorgrond te brengen.

Lamsvlees

Ons assortiment lamsvlees bestaat uit Texels lam. Wij werken uitsluitend met hele lammeren. We snijden het lam zelf uit en kunnen zo het hele lam ook het beste verwaren. Lamsvlees voor de verkoop is 10 dagen gerijpt en heeft een mooie, volle lamsvleessmaak.

Gevogelte & wild

Al ons gevogelte en wild producten kopen wij in bij poelier Pieter van Meel Groothandel in Amsterdam.

Wij werken uitsluitend met Franse Poulet Noir (zwartpoot kip) en snijden deze ook zelf uit.

 

Ook kunt u bij ons altijd wild bestellen, in ons filiaal Haarlem is tijdens het wildseizoen een standaard assortiment in de winkel aanwezig zoals kwartels, hertenbiefstuk, hertenschouder, eenden en konijnenbout.

Damhert

Wij bieden het unieke damhertenvlees aan uit de Amsterdamse Waterleidingduinen. De jacht is medio oktober-maart. Wij kopen de gehele herten in en verwerken dit tot biefstukdelen, rollades, worst, hamburgers en koteletten.