Rund

Ons assortiment rundvlees bestaat uit de rassen Simmentaler en Gasconne.

Wij hebben onze eigen Simmentaler koeien op de boerderij van Ab Kneppers in de Velserbroek. Door deze nauwe samenwerking hebben we zelf in de hand wat de dieren eten, hoe ze leven en hoe ze het beste behandeld kunnen worden, voor een optimale smaak.
Het gevlekte Simmentaler Rund is een zogenaamde ‘dubbeldoel koe’; het rund wordt zowel voor de melk- als voor de vleesproductie gehouden. Het vlees kenmerkt zich door een goede vetdooradering en mooie kleur.

Een deel van ons rundvlees komt van de Lindenhoff uit Baambrugge.

Wij werken uitsluitend met vrouwelijke runderen. Simmentaler en Gasconne rassen zijn authentiek en dus niet gekruist met andere rassen. De koeien worden geslacht op oudere leeftijd, tussen de 8 en 11 jaar – dan is het vlees op zijn best. Voor het dierenwelzijn is dat prima en ook daar hechten we heel erg aan.

Belangrijk is dat het vlees tijd krijgt om te rijpen. Na 10 tot 14 dagen in een speciale koelcel smaakt het vlees op z’n best.

Dubbeldoel koe