Lam

Ons lamsvlees kopen wij in Texel. Onze lammeren zijn op Texel geboren en geweid en hebben een zorgeloos leven geleid: lekker in de zon, liggend tegen de typisch Texelse tuunwallen. Het vlees pre salé: voorgezouten door de zilte omgeving.

Het Texels lam is een uniek ras: breed in de schouders en heupen, waardoor er ‘veel vlees op de botten zit’. De Texelaar heeft de beste vlees-been verhouding, stevige billen, brede heupen en een dikke nek. De bespiering van het schaap is befaamd en overtollig vet blijft tot boven de dertig kilo geslacht gewicht achterwege. Naast het voordeel van relatief veel vetarm vlees, is Texels lamsvlees wereldberoemd om de heerlijke smaak, een fijne,  malse structuur en is bovendien mooi rosé van kleur.

Wij werken uitsluitend met hele lammeren. We snijden het lam zelf uit en kunnen zo het hele lam ook het beste verwaren.
Lamsvlees voor de verkoop is 10 dagen gerijpt en heeft een mooie, volle lamsvleessmaak.

van-leeuwenvleesch-6